Escola de turisme del Baix Penedès

Les Receptes de lEscola

Tornar a receptes

Mil fulles de crema i maduixes

Ingredients (per a 8 persones)
200 g de farina
5 g de sal
10 g de mantega
125 g d'aigua
150 g de mantega
1 kg de maduixes
1 litre i mig de llet
375 g de sucre
Pell de llimona
Pell de taronja
Canyella en branca
12 rovells d'ou
130 g de Maizena
Elaboració

Primer de tot, prepareu la pasta de full: agafeu la farina, feu un volcà i, al mig, poseu-hi la sal, els 10 g de mantega i l'aigua i barregeu-ho, a poc a poc, fins que aconseguiu una pasta homogènia. Un cop tingueu la pasta, amb l’ajut d’un corró, estireu les puntes i, al bell mig, poseu-hi els 150 g de mantega, després tanqueu-ho ajuntant les quatre puntes, com si fos un regal. Estireu la massa amb l’ajut del corró i feu 4 plecs senzills.

Un cop tingueu la massa estirada, coeu-ho al forn a 180º durant 20 minuts, aproximadament. Finalment, ensucreu la pasta amb sucre glacejat i torneu a posar-ho al forn a 300º durant 30 segons. Aquest últim pas serveix per donar-li brillantor.

A part, prepareu la crema pastissera: primer, fiqueu una mica de llet amb un recipient de plàstic per desfer els rovells d’ou i la Maizena. La resta de llet que us haurà sobrat l’heu de posar al foc amb el sucre, les pells de llimona i taronja i la canyella en branca. Quan arrenqui el bull, retireu les pells i la branca de canyella i barregeu-ho amb la mescla dels rovells i la Maizena que hem desfet prèviament. Remeneu-ho amb l’ajut d’un batidor fins que espesseixi i, per acabar, deixeu que es refredi.

A part, netegeu i talleu les maduixes a trossets. Per muntar el mil fulles, es posa una placa de pasta de full i, a sobre, s’unta de crema pastissera amb l’ajut d’una mànega i, al damunt, la crema i les maduixes trossejades. A sobre s’hi posa una altra placa de pasta de full i torneu a repetir la mateixa operació. Finalment, es col·loca l’última placa de pasta de full.