Escola de turisme del Baix Penedès

Les Receptes de l´Escola

Tornar a receptes

Terrina de Foie amb figues caramel·litzat

Ingredients (per a 12 persones)
600 g de Fetge d´ànec
Sal màldon
Pebre de Sechuan esclafada
1 dl d’ Armagnac
Sal, pebre negre i un pols de sucre
6 Figues
½ litre de Pedro Ximenez

Elaboració

En primer lloc netejarem el fetge d’ànec i el trossejarem. Seguidament li retirarem les petites venes i el salpebrarem, li ficarem un pols de sucre i l’Armagnac, el deixarem a la nevera, filmat un mínim de 12 hores. Tot seguit a l’endemà col•locarem els trossos de fetge amb una terrina, forrada amb paper film, i l’apretarem una mica, fins omplir la terrina.

Tot seguit ho courem al forn, el temps de cocció dependrà de la temperatura del forn i del tampany de la terrina, però aproximadament la temperatura recomanada és de 150º i durant uns 2 minuts. De totes maneres, vigilarem i retirarem la terrina del forn, quan aparegui una capa de greix d’un mil•límetre aproximadament. Una vegada, ho haurem tret del forn, apretarem una mica la superfície del foie, per obtenir una terrina ben compacte. Seguidament posarem la terrina a la nevera i la deixarem refredar 24h.

Per poder muntar la terrina de foie amb figues, agafem un motlle quadrat i no gaire alt, millor que no tingui base a la part de sota, i cobrim la part de sota amb foie, a sobre una capa de figues, i a sobre les figues una altre capa de foie i a sobre del foie una altre capa de figues, ho guardem al congelador per poder-ho tallar millor, ja que si està a la nevera es trenca a l’hora de tallar, ho tallem a porcions, ho deixem descongelar, i posem una mica de sucre per sobre i es crema amb la pala roent, la que fem servir per la crema catalana, per sobre el sucre cremat , una mica de sal màldon i pebre de Sechuan.

A l´ hora de servir es pot acompanyar amb una reducció de Pedro Ximenez i unes torradetes.