Escola de turisme del Baix Penedès

Les Receptes de l´Escola

Tornar a receptes

Musclos amb sofregit de l´àvia

Ingredients (per a 4 persones)

2 magrets d'ànec
2 pomes
2 dl de vinafre Forvm
150 g de sucre
3 dl d´oli dl de vi de Porto
Pell de taronja
1 pot (340 g) de gerds
2 dl de salsa espanyola
Sal
prebre negre

Elaboració

Primer de tot, poseu en una cassola el vinagre de Forvm i el sucre, i deixeu-ho reduir 3 o 4 minuts. Tot seguit, afegiu-hi el vi de Porto i deixeu-lo reduir.

A part, agafeu la pellde la taronja i talleu-la a tires molt fines (en juliana); escaldeu-la un parell de cops, ja que, si no ho feu així, quedarà amargant i la salsa en sortira perjudicada. Un cop teniu la pell escaladada, incorporeu-la a la reducció de Porto i, tot seguit, afegiu-hi el pot de melmelada de gerds (en cas de no tenir-ne, és pot subtituir per mores o per qualsevol altre fruit vermell). Per últim, afegiu-hji la salsa espanyola: deiceu-la bullir 3 o 4 minuts, passeu-la per un colador, rectifiqueu-la de sal i pebre, i ja teniu la salsa apunt.

Per preparar la guarnició, agafeu les pomes, peleu-les, traieu-los el cor i talleu-les per la meitat. Bulliu-les amb aigua i unes gotes de suc de llimona per evitar que s'enfoqueixin. Després, gratineu-les amb una mica de sucre per sobre.

A part, agafeu els magrets i, per la part del greix, feu uns talllçs verticals, sense arribar a la carn (han de quedar en forma de quadrets). Després, talleu-los per la meitat . En una paella ben calenta, marqueu els magrets: primerament, per la part del greix i després, per (amb un minut per cada banda n'hi haurà prou, ja que si queda massa buit, queda molt sec).

A l'hora de muntar el plat ç, talleu el s magrets a làmines fines, col·loqueu-los al plat, salpebreu-los amb sal maldo i pebre negre mòlt en el moment a la mateixa paella de coure els magrets. Retireu el greix i escalfeu la salsa, que anirà per sobre dels magrets.