Escola de turisme del Baix Penedès

Les Receptes de l´Escola

Tornar a receptes

 • Magret d’ànec amb salsa de fruits vermells
 • Ingredients (per a 6 persones)
  3 magrets d’ànec
  1 dl de vinagre de fòrum
  100 g de sucre
  3 dl de vi d’Oporto
  1 pot de 340 g de melmelada de gerds
  2 cullerades de salsa espanyola
  3 dl d’aigua
  1 cullerada de maicena
  3 pomes
  Sal màldon i pebre negra

  Elaboració

  Primer de tot, agafeu els magrets i retireu una mica l’accés de greix i després amb el ganivet marqueu uns talls per la part del greix, en forma diagonal i després l’altre forma diagonal, un cop marcat per la part del greix, s’han de veure uns quadrats, de cada magret en traurem 2 racions.

  Per preparar la salsa, fiqueu en un recipient, el vinagre de fòrum i el sucre a reduir, quan comença a caramel·litzar, afegiu el vi d’Oporto i deixeu reduir, després afegiu la melmelada de gerds i per últim la salsa espanyola i l’aigua; deixeu bullir durant 5 minuts i coleu per un colador xinés. La salsa estarà massa líquida i la lligarem amb la maicena que haurem desfet amb una mica d’aigua freda, rectifiquem de sal i pebre negra la salsa.

  De guarnició ficarem ½ poma pelada i amb una mica de sucre al forn, durant 12 minuts, queda una mica caramel·litzada.

  Per coure el magret, fiqueu una paella sense gens d’oli i quan estigui calenta, fiqueu el magret, la part del greix a sota, durant 1 minut, gireu el magret, 1 minut més i retirar. Talleu el magret, finet i col·loqueu al plat en forma de ventall, una mica de sal màldon i pebre negre molt al moment i la salsa per sobre del magret, de guarnició la poma al forn.