Escola de turisme del Baix Penedès

Les Receptes de l´Escola

Tornar a receptes

Terrina de llamàntol amb verduretes

Ingredients (per a 10 persones)
3 llamàntols
200 g de mongeta verda
700 g de tomàquet madur
450 g de porro
200 g de brou de llamàntol
150 g de pastanaga
25 g de cua de peix
30 g de festucs
100 g d’oli de llamàntol
Vinagre de cava
Sal i pebre blanc
Amanida de colors
Fulla de llorer i grans de pebre negre


Elaboració

Poseu en una cassola amb aigua un bon grapat de sal, la fulla de llorer i uns grans de pebre negre. Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi els llamàntols i deixeu-los bullir 8 minuts aproximadament. Refredeu-los de seguida i reserveu 200 g d’aquest brou. A la mateixa cassola, podeu bullir-hi les verdures fins que estiguin a punt. Els tomàquets s’han d’escaldar, treure les llavors i tallar-los a quadradets. La cua de peix s’ha de deixar en remull amb aigua freda i després s’ha d’escórrer i barrejar amb el brou de llamàntol.

Per muntar la terrina, folreu-la amb paper film i col•loqueu-hi les tires de porro, de dins cap a fora. Després aneu-hi posant les verdures per capes, i a cada capa tireu-hi una mica de brou. A la meitat fiqueu-hi el llamàntol pelat. Seguiu posant capes de verduretes fins arribar a dalt de tot i tanqueu-ho amb les tires de porro. Reserveu la terrina a la nevera 12 hores com a mínim, perquè actuï la cua de peix.

A part, prepareu una vinagreta de festucs. Per preparar l’oli de llamàntol, torreu les closques al forn, a foc molt lent, aixafeu-les i barregeu-les amb un oli neutre.