Escola de turisme del Baix Penedès

Les Receptes de l'Escola

Tornar a receptes

Lioneses farcides de nata amb xocolata calenta

Ingredients (per a 10 persones)
100 g de mantega
150 g d’aigua
150 g de farina
3 o 4 ous
Sal
1 litre de nata per muntar
200 g de sucre
50 g de sucre llustre
¾ litre de nata líquida
500 g de cobertura negra

Elaboració

Primer de tot, prepareu la pasta choux, per preparar aquesta massa, fiqueu la mantega, l’aigua i una punta de sal amb un recipient al foc, a foc lent, quan s’ha desfet la mantega, pugeu al foc i quan arrenqui el bull incorporeu la farina de cop, remeneu i quan s’enganxi, retireu del foc. Un cop fora del foc, aneu afegint els ous sencers, d’un amb un i amb l’ajut d’una espàtula de fusta aneu remenant. Quan la pasta s’enganxa a les vores del recipient, ja la teniu apunt, no ha de quedar ni molt espessa ni molt líquida. Poseu aquesta pasta dins d’una mànega de pastisseria amb una boquilla i sobre un paper de forn feu la forma de la lionesa ( uns punts una mica grossos ) preescalfeu el forn a 180º e incorporeu la safata al forn, el temps aproximat es de 10 a 12 minuts.

A part, munteu la nata amb la batedora, a mig muntar afegiu el sucre. Quan tingueu les lioneses, que ja no estan calentes, les obriu per la meitat i les farciu de la nata muntada.

Per preparar la xocolata calenta, fiqueu la nata líquida al foc i quan arrenqui el bull, retireu del foc i afegiu la cobertura negra, un cop estigui fos i barrejat, ja ho teniu apunt. Abans de ficar la xocolata per sobre, s’espolvoreja amb sucre llustre.