Escola de turisme del Baix Penedès

Les Receptes de l´Escola

Tornar a receptes

Croquetes de formatge

Ingredients (per a 60-65 croquetes)
1 litre de llet
6 cullerades soperes de farina (160 g)
250 g de formatge ratllat
1 cullerada rasa de mantega
2 rovells d'ou
Pa ratllat per arrebossar
Oli
Sal i pebre blanc

Elaboració

Primer de tot, desfeu la mantega, un cop desfeta afegiu la farina, remeneu durant 10 segons, tot seguit afegiu la llet i rectifiqueu de sal i pebre blanc. Ho heu de remenar constantment perquè no s'agafi. Quan hàgiu obtingut la beixamel, afegiu-hi a poc a poc el formatge ratllat fins que prengui. Hi ha gent a qui agrada molt el gust fort de foramtge i n'hi ha que prefereix un gust més suau; per tant, segons el vostre parer podeu posar una mica més o una mica menys de formatge. Abans que el formatge hagi acabat de prendre del tot, però, poseu el contingut de la cassola, encara calent, en una plata procurant estendre'l molt de manera que no tingui gaire gruix i es refredi més de pressa.

Quan sigui fred, talleu-ne petites porcions amb un ganivet i, amb les mans, doneu-los la forma que més ( boletes rodones, boletes aixafades, etc.) . A continuació, passeu-les pels rovells d'ou i el pa ratllat.

A l'hora de fregir-les convé recordar algunes regles. En primer lloc, ho heu de fer amb oli molt abundant i ben calent. És per això que en lloc de fer servir una paella gran és millor un cassó; potser trigareu més, però el resultat és millor. A més a més, sempre hi ha d'haver alguna croqueta a l'oli perquè no s'escalfi excessivament. Tampoc és convenient cobrir de croquetes tota la superfície de l'oli per dues raons; la primera és que la massa de tantes croquetes absorbiria molta temperatura i l'oli es refredaria, cosa que provocaria que les croquetes es trenquessin, i la segona és que us quedaria poc espai per moure-les bé i això impediria que es fregissin de manera uniforme.