Escola de turisme del Baix Penedès

Tornar a exposicions anteriors

Carme Bassa i Montse Ortiz

LA CERÀMICA DE MONTSERRAT ORTIZ I LA PINTURA DE CARME BASSA A L'ESCOLA DE TURISME DEL BAIX PENEDÈS

El restaurant de l'Escola de Turisme de la Fundació Santa Teresa del Vendrell acull una nova exposició temporal, en aquesta ocasió les pintures de Carme Bassa comparteixen espai amb la ceràmica de Montserrat Ortiz.

La emoció que li provoca la música, és el fil conductor de les obres que en aquesta exposició presenta la pintora Carme Bassa. La Carme és experta en la tècnica encàustica tradicional, que barreja cera d'abelles amb diferents resines i pigments. Li atrau profundament la riquesa dels colors ocres i blaus que evoquen terres i cels de la mediterrània. Sense deixar l'abstracció, incorpora elements figuratius que parlen tant de la vida quotidiana com de les seves preocupacions vitals i sentimentals. Malgrat les tensions expressives, intenta que la seva pintura ofereixi una lectura pacificadora en un món massa carregat de duresa.

Per la seva banda la ceramista Montserrat Ortiz fa servir fang del país, fang vermell com la terra que cou a baixa temperatura i un cop acabades les peces en fa un engalb en negre i les esgrafia, fent servir moltes eines diferents. Les peces de la Montse tenen l'elegància de les coses simples que sempre ens parlen de la complexitat de la vida que conté necessitats i solucions senzilles alhora, tenen una textura sòlida com la seva ànima provinent de Castella i contenen la força del foc i del roig del fang de la terra on s'ha fet qui es.

Aquesta exposició es podrà visitar en horari de 9 h a 11 h de dilluns a divendres i de 13 h a 15 h de dimarts a divendres fins al dia 30 d'abril 2012.

CARME BASSA

Prat dip( Baix Camp), estudis de belles arts a l'escola Massana de Barcelona. Titol d'especialitat de pintura,a l'escola d'arts i oficis de Barcelona. Cursos de Composició i Investigació a l'ESCOLA EINA de Barcelona, amb els professors Ràfols Casamada i Patricio Velez.

La Carme és experta en la tècnica encàustica tradicional, que barreja cera d'abelles amb diferents resines i pigments. Li atrau profundament la riquesa dels colors ocres i blaus que evoquen terres i cels de la mediterrània. Sense deixar l'abstracció, incorpora elements figuratius que parlen tant de la vida quotidiana com de les seves preocupacions vitals i sentimentals. Malgrat les tensions expressives, intenta que la seva pintura ofereixi una lectura pacificadora en un món massa carregat de duresa.

Pintura encàustica:

"Tècnica de pintura amb pigments barrejats amb cera calenta. El seu nom prové d'una paraula grega que significa "cremat" i fou una de les tècniques més importants al món antic". The Oxford Dictionary of Art).