Escola de turisme del Baix Penedès

Exposició actual

Artista

Pilar Baumann-Romero

Pilar Baumann-Romero va néixer el 1952 a Albacete. Als 10 anys es trasllada amb la seva família a Altdorf (Suïssa), on cursa els estudis primaris i secundaris, i destaca per les seves grans aptituds per al dibuix i la pintura. Finalitzats els cursos a l'institut, segueix els de pintura a Lucerna (Suïssa), a l'Acadèmia d'art Gerda Piso, durant quatre anys.

Posteriorment, amplia els estudis a Zuric, Winterthur i Berna. Ha participat freqüentment en cursos experimentals amb els mestres Koller, a Alemanya; Krayem, a Viena (Àustria); Kirchhofer, a Suïssa; Ekkerhard, a Alemanya; Rohrbach, a Suïssa, entre d’altres, i amb el Catedràtic Sargant, de Bregenz (Àustria).

Per desenvolupar modernes tècniques de pintura, va assistir a classes magistrals amb els professors Krayem i Sargant, amb resultats excel•lents. Actualment està aplicant noves tècniques desenvolupades per ella mateixa, com per exemple la incorporació a les seves pintures de "sorra de quars dels Alps suïssos", "or", "tinta xinesa", i la barreja de pintures acríliques amb altres elements.

Des del 2002 resideix a Cunit (Tarragona), on té el seu taller de pintura i exposició permanent. Al taller organitza cursos i classes magistrals per a professionals de la pintura procedents de diversos països europeus.

La seva personalitat la porta a caminar amb els ulls oberts per la vida, a admetre colors, formes, emocions i bellesa, i després a transmetre-les. Pinta llocs i persones tal com desitja, bells com els sent per dins. Així crea, en els seus quadres, un món ideal.

Gràcies a la seva rellevant personalitat pictòrica, les seves tècniques innovadores i la seva sensibilitat, ha adquirit una alta consideració artística i ha situat les seves obres en infinitat de llars i empreses. Per exemple, el Raiffeisenbank d’Altdorf (Suïssa) en totes les dependències té obres seves; ABB en té als despatxos d’alta direcció, i infinitat d’importants empreses n’han adquirit obres.

Entre les magnifiques crítiques de premsa que han despertat les seves exposicions, podem destacar:

“La bellesa del món reflectida a través de les seves obres” (Diari LNN de Lucerna).

“L’excepcional color de les seves pintures” (Urner Wochenblatt d'Altdorf).

“Sorprenent sensibilitat de tècnica expressiva, creativitat i color” (Boti der Urschweiz de Schwyz)